Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rolád recept

Almás rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Almás réteg:

    • 6 darab alma
    • 1 evőkanál cukor
    • fahéj

    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál cukor
    • 170 g finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • csipet só
    • 2 dl tej

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy edénybe tesszük a cukorral és a fehéjjal együtt, majd megpároljuk.

    Egy gáztepsibe (31*38 cm) sütőpapírt terítünk és egyenletesen elreítjük rajta a párolt almát.

    A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ekkor belekeverjük a tejet is, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet.

    A masszát az almára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt krészre sütjük.

    Kivesszük a sütőből és még melegen átfordítjuk egy konyharuhára vagy sütőpapírra így az almás fele lesz felül. Levesszük róla a sütőpapírt és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki.

    Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek