Hozzávalók:
Almás réteg:
Tészta:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy edénybe tesszük a cukorral és a fehéjjal együtt, majd megpároljuk.
Egy gáztepsibe (31*38 cm) sütőpapírt terítünk és egyenletesen elreítjük rajta a párolt almát.
A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ekkor belekeverjük a tejet is, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet.
A masszát az almára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt krészre sütjük.
Kivesszük a sütőből és még melegen átfordítjuk egy konyharuhára vagy sütőpapírra így az almás fele lesz felül. Levesszük róla a sütőpapírt és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki.
Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.