Almás rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Almás réteg:

  • 6 darab alma
  • 1 evőkanál cukor
  • fahéj

Tészta:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 170 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl tej

Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy edénybe tesszük a cukorral és a fehéjjal együtt, majd megpároljuk.

Egy gáztepsibe (31*38 cm) sütőpapírt terítünk és egyenletesen elreítjük rajta a párolt almát.

A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral. Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd hozzáadjuk a cukrot és felverjük. Ekkor belekeverjük a tejet is, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet.

A masszát az almára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt krészre sütjük.

Kivesszük a sütőből és még melegen átfordítjuk egy konyharuhára vagy sütőpapírra így az almás fele lesz felül. Levesszük róla a sütőpapírt és szorosan feltekerjük, majd így hűtjük ki.

Amikor kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, porcukorral megszórjuk és tálaljuk.