Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás rácsos pite recept

Almás rácsos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 12 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj
    • 1 kk só

    Töltelék:

    • 2 cs vanilíás pudingpor
    • kb 1kg alma
    • 10-12 ek kristálycukor
    • 2 cs vanilíás cukor
    • kicsi fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tejfölből annyit tegyünk hozzá, amennyi éppen szükséges. Ne ragadjon tőle a tészta.

    Ha összegyúrtuk fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fajhéjat és a cukrokat.

    A pudingporokat kb 1 dl vízben feloldjuk és mikor az alma felforrt hozzáöntjük állandó keverés mellett és felfőzzük.

    Ha netán nagyon sűrű lenne akkor főzés közben adhatunk még hozzá vizet. A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk.

    A nagyobbikat egy közepes, kizsírozott tepsibe nyújtjuk, úgy, hogy pereme legyen és beleöntjük az almát. A maradékból rácsokat formázunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá