Almás rácsos pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 1 kk só

Töltelék:

  • 2 cs vanilíás pudingpor
  • kb 1kg alma
  • 10-12 ek kristálycukor
  • 2 cs vanilíás cukor
  • kicsi fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Tejfölből annyit tegyünk hozzá, amennyi éppen szükséges. Ne ragadjon tőle a tészta.

Ha összegyúrtuk fóliába csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. Az almát megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk hozzá ami éppen ellepi, hozzáadjuk a fajhéjat és a cukrokat.

A pudingporokat kb 1 dl vízben feloldjuk és mikor az alma felforrt hozzáöntjük állandó keverés mellett és felfőzzük.

Ha netán nagyon sűrű lenne akkor főzés közben adhatunk még hozzá vizet. A tésztát 2/3-ad és 1/3-ad arányban szétosztjuk.

A nagyobbikat egy közepes, kizsírozott tepsibe nyújtjuk, úgy, hogy pereme legyen és beleöntjük az almát. A maradékból rácsokat formázunk a tetejére. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.