Almás pite golyó recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
- 2 ek citromlé
- 1,5 tk fahéj
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg darált keksz +3 ek a forgatáshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi golyókat sodrunk, amiket megforgatunk darált kekszben.
Tipp:
Sajnos nálunk a gyümölcsök hamar vesztenek frissességükből és akkor már nem szívesen fogyasztja a család. Szerencsére ezeket a kicsit ráncosabb almákat felhasználva rövid idő alatt is remek kis desszert készíthető. Ezt még a válogatósabb gyerekek is kedvelik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »