Almás pite golyó recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb alma (25 dkg tisztítva mérve)
- 2 ek citromlé
- 1,5 tk fahéj
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg darált keksz +3 ek a forgatáshoz
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és magházukat kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy kisebb lábasban a citromlével meglocsolva és a fahéjjal megszórva kb 5 perc alatt megpároljuk.
Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a cukrokat és annyi darált kekszet, hogy könnyű, de nem ragacsos masszát kapjunk.
Kisebb, diónyi golyókat sodrunk, amiket megforgatunk darált kekszben.
Tipp:
Sajnos nálunk a gyümölcsök hamar vesztenek frissességükből és akkor már nem szívesen fogyasztja a család. Szerencsére ezeket a kicsit ráncosabb almákat felhasználva rövid idő alatt is remek kis desszert készíthető. Ezt még a válogatósabb gyerekek is kedvelik.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »