Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg margarin vagy vaj
    • 12 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (+ 1tojás sárgája a kenéshez)
    • 40 dkg liszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • ½ csomag sütőpor
    • 1-2 ek tejföl (20%-os)
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1-2 ek kekszmorzsa vagy zsemlemorzsa

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom leve
    • 3-4 kk fahéj
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és az olvasztott vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Amikor morzsássá dolgoztuk, akkor adjuk hozzá a többi alapanyagot. Az egészet alaposan összegyúrjuk és két egyenlő részre osztjuk. A tészta egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk és a kikent tepsibe rakjuk.

    Megszórjuk a kekszmorzsával és elsimítjuk rajta az almatölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd befedjük vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk és a tojás sárgájával lekenjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép, aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá