Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1 kicsi doboz tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 ek kristály cukor
    • csipet só
    • 0,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor

    Töltelék:

    • 1,5 kg reszelt alma
    • ízlés szerint fahéj és cukor vagy édesítőszer

    Elkészítése:

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Egy jól gyúrható, könnyű tésztát gyúrunk belőle.

    Az így kapott tésztát két cipóra osztjuk és egy kb 30×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik cipót. Előzőleg a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.

    A tepsibe nyújtott tészta tetejét vékonyan megszórunk keményítővel vagy zsemlemorzsával vagy búzadarával, hogy az alma kifolyt levét megkösse. Ezután mehet rá az édes, fahéjas almatöltelék és a második lappá nyújtott tészta.

    A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Én legalább 15 percig csak alsó sütésen sütöttem a sütit,miután már színt kapott a teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá