Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot is hozzáadjuk. Egy jól gyúrható, könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Az így kapott tésztát két cipóra osztjuk és egy kb 30×40 cm-es tepsibe nyújtjuk az egyik cipót. Előzőleg a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
A tepsibe nyújtott tészta tetejét vékonyan megszórunk keményítővel vagy zsemlemorzsával vagy búzadarával, hogy az alma kifolyt levét megkösse. Ezután mehet rá az édes, fahéjas almatöltelék és a második lappá nyújtott tészta.
A tészta tetejét szurkáljuk meg villával és kenjük meg egy felvert tojással. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Én legalább 15 percig csak alsó sütésen sütöttem a sütit,miután már színt kapott a teteje.