Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás marcipános krémes recept

Almás marcipános krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 ek víz
    • 2 ek őrölt, pucolt mandula
    • 1/2 tasak sütőpor

    Krémhez

    • 1 tasak tejszín ízű puding
    • 5 dl tej
    • 4 dkg cukor
    • 5-10 dkg marcipán
    • 2 dl tejszín
    • 1 tasak habfixáló
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 ek baracklekvár
    • 3 édes alma
    • őrölt csillagánizs
    • 2 ek barna nádcukor
    • 1 lime/citrom leve és reszelt héja
    • 2 cl fehérbor

    Díszítéshez

    • csokiforgács
    • pirított mandula

    Elkészítése:

    35 x 45 cm-es tepsi kell, vajazott, lisztezett.

    A piskótát szokásos módon megsütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral és mandulával elkevert lisztet, ezzel is elkeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 35 x 45 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. A barna cukrot serpenyőbe tesszük, és a fűszert a citromhéjat, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal, hogy ne törjön össze, időnként megkeverjük, és megpároljuk.

    A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az almaszeleteket szépen sorba ráhelyezzük (a levét nem). A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, majd reszeljük bele a marcipánt, és kenjük az almákra. A tejszínt verjük fel 1 kk. porcukorral, meg a fixálóval, és tegyük a pudingos réteg tetejére.

    Csokoládé-, és/vagy pirított mandulaforgáccsal díszítjük. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá