Almás marcipános krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 ek víz
  • 2 ek őrölt, pucolt mandula
  • 1/2 tasak sütőpor

Krémhez

  • 1 tasak tejszín ízű puding
  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 5-10 dkg marcipán
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek baracklekvár
  • 3 édes alma
  • őrölt csillagánizs
  • 2 ek barna nádcukor
  • 1 lime/citrom leve és reszelt héja
  • 2 cl fehérbor

Díszítéshez

  • csokiforgács
  • pirított mandula

Elkészítése:

35 x 45 cm-es tepsi kell, vajazott, lisztezett.

A piskótát szokásos módon megsütjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a sütőporral és mandulával elkevert lisztet, ezzel is elkeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 35 x 45 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.

Az almát meghámozzuk, és vékonyan felszeljük, majd citromlével meglocsoljuk. A barna cukrot serpenyőbe tesszük, és a fűszert a citromhéjat, fehérbort meg az almákat is hozzákeverjük. Kis lapáttal, hogy ne törjön össze, időnként megkeverjük, és megpároljuk.

A kihűlt piskótát megkenjük a baracklekvárral vékonyan, majd az almaszeleteket szépen sorba ráhelyezzük (a levét nem). A pudingot készítsük el kevés cukorral, hűtsük ki, majd reszeljük bele a marcipánt, és kenjük az almákra. A tejszínt verjük fel 1 kk. porcukorral, meg a fixálóval, és tegyük a pudingos réteg tetejére.

Csokoládé-, és/vagy pirított mandulaforgáccsal díszítjük. Tegyük hűtőbe néhány órára, majd szeleteljük.