Almás-mákos rácsos sütemény recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 2 ek méz
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg reszelt alma
- 20 dkg cukor
- 1 citrom
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg darált keksz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja
Továbbá:
- 1 ek meggylekvár
Elkészítése: Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábasba tesszük a reszelt almát (apró lyukú reszelőn reszeltem, mint a sajtot), rászórjuk a cukrot, a jól megmosott citrom reszelt héját, levét. Ha felforrt, levet engedett, hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet, összekeverjük és lehúzzuk a tűzről. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk, lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk. A cukrot a tojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűlt, kockákra vágjuk és porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »