Almás-mákos kevert süti recept

Hozzávalók egy 20*36 cm-es tepsihez:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg mák (darált)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db alma
- 2 dl tej
- 1 dl étolaj
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Szóráshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »