Almás krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS+1 sárgája
- 1 csapott teáskanál só
- 1-2 dl tej az összeállításhoz
Vaníliakrém:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl tej
- 5 ek cukor
Almakrém:
- 1 kg alma
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál citromlé
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd félretesszük. Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük és vajon megdinszteljük. Levesszük a tűzről, majd hozzáadunk 5 dkg margarint, 10 dkg cukort, 3 ek citromlevet és ízlés szerinti mennyiségű fahéjat.
A vanília krémhez a pudingot 5 ek porcukorral a 4,5 dl tejben megfőzzük, amíg fő a margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a puding megfőtt, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a cukros margarint.
A tésztát kinyújtjuk és 3 db 30 x 22cm-es lapot sütünk. Egy lap körülbelül 15 perc alatt sül ki, de figyeljünk rá, hogy ne száradjon ki és világos maradjon. Egy tálcára tesszük az első tésztalapot, majd elsimítjuk rajta az almás tölteléket. Rátesszük a második lapot, erre jön majd a vaníliás krém. Óvatosan rányomkodjuk az utolsó lapot, majd tálalás előtt porcukorral megszórjuk.