Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kocka (almás pite) recept

Almás kocka (almás pite)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 400 g liszt
    • 250 g margarin
    • 1 dl tejföl
    • 2 dl tej
    • 25 g élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • csipet só

    A töltelékhez:

    • 10 nagyobb alma
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • 4 ek kristálycukor
    • 2 ek zsemlemorzsa

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukorot adunk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval és a tojás sárgájával jól összedolgozzuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

    Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, cukrot és zsemlemorzsát.

    A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és közepes tepsibe tesszük. Az almát elterítjük a tésztán, majd befedjük a maradék, kinyújtott tésztával.

    Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Előemelegített, kb 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.

    Tipp:

    Tapasztalataim szerint a kihűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni? A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
    Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá