Almás kocka (almás pite) recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd az élesztőt belemorzsoljuk, pici cukorot adunk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal eldörzsöljük, majd az élesztős tejjel, csipet sóval és a tojás sárgájával jól összedolgozzuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, cukrot és zsemlemorzsát.
A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk és közepes tepsibe tesszük. Az almát elterítjük a tésztán, majd befedjük a maradék, kinyújtott tésztával.
Felvert tojással megkenjük, villával megszurkáljuk. Előemelegített, kb 200 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
Tipp:
Tapasztalataim szerint a kihűlt sütiket könnyebb szépen darabolni, de ki tudja ilyenkor kivárni? A friss süti fahéjas, csodás illatának, nem lehet ellenállni. Még szerencse, hogy azonnal ki is vettem belőle néhányat a fotók kedvéért.
Higgyétek el! Nem csak a képek szépek. A süti is isteni lett!