Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kekszes csoda recept

Almás kekszes csoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
    • 1,5 kg alma
    • 15 dkg cukor
    • 400 ml habtejszín
    • 20 dkg mascarpone
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 cs vaniliás pudingpor
    • mandula

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.

    A krémet kihűtjük.

    A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.

    Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is.

    Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be.

    Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá