Almás kekszes csoda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • háztartási keksz (kb 25-30 db) vagy babapiskóta
  • 1,5 kg alma
  • 15 dkg cukor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • mandula

Elkészítése:

Az almát lereszeljük és a cukorral összefőzzük, mikor már a leve elpárolgott belekavarjuk a pudingporokat és összefőzzük.

A krémet kihűtjük.

A mascarponét kikeverjük a vaníliás cukorral, a tejszínt keményre felverjük, majd összekeverjük a mascarponés krémmel.

Egy kapcsos tortaforma alját kitesszük egy sor keksszel, vagy babapiskótával, majd erre simítunk a párolt almából, majd a tejszínes krémből is.

Még kétszer megismételjük a rétegzést, majd a mascarponés krémmel fejezzük be.

Tetejét pirított mandulával, dióval vagy mogyoróval is hinthetjük.