Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás kalács anya módra recept

Almás kalács anya módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg alma
    • 15 dkg margarin
    • 20 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 dl citromlé
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1  tojássárgája a kenéshez
    • zsír és finomliszt a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:

    Az almákat megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, és megcukrozom. Keverek hozzá egy kis citromlevet, és félreteszem. (a citromlé azért kell, hogy ne nagyon barnuljon be a lereszelt alma)

    A margarint habosra keverem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a tojást, a tejet, a lisztet, a sütőport és habosra keverem, összegyúrom.

    A tésztát két részre osztom. Az egyik felét kinyújtom, a másikat még félreteszem. Kinyomkodom az almák levét és ráteszem a tésztára, és beszórom fahéjjal, aztán reszelek rá citromot.

    Kinyújtom a másik felét is a tésztának és ráhelyezem az alma tetejére, megkenem kevés tojássárgájával.

    Előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 perc alatt készre sütöm. Ha szép aranybarna a teteje akkor jó.

    A almás kalács anya módra kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 126 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá