Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almákat megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, és megcukrozom. Keverek hozzá egy kis citromlevet, és félreteszem. (a citromlé azért kell, hogy ne nagyon barnuljon be a lereszelt alma)
A margarint habosra keverem a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Beleteszem a tojást, a tejet, a lisztet, a sütőport és habosra keverem, összegyúrom.
A tésztát két részre osztom. Az egyik felét kinyújtom, a másikat még félreteszem. Kinyomkodom az almák levét és ráteszem a tésztára, és beszórom fahéjjal, aztán reszelek rá citromot.
Kinyújtom a másik felét is a tésztának és ráhelyezem az alma tetejére, megkenem kevés tojássárgájával.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon 40 perc alatt készre sütöm. Ha szép aranybarna a teteje akkor jó.