Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás habos szelet recept

Almás habos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 mk szalakáli
    • 20 dkg zsír
    • 15 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 evőkanál tejföl

    A vaníliás krémhez:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél liter tej
    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás puding
    • 25 dkg margarin

    Az alma töltelékhez:

    • 1 kg reszelt alma
    • 10 dkg cukor fahéj
    • 2 kanál vaj

    A tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • marcipán dísz

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az almát a vajjal, a cukorral, a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.

    Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát. Rátesszük a második lapot, erre rákenjük a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejére marcipán almákat teszünk.

    Nagyon finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá