Almás habos szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 mk szalakáli
- 20 dkg zsír
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 evőkanál tejföl
A vaníliás krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél liter tej
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás puding
- 25 dkg margarin
Az alma töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma
- 10 dkg cukor fahéj
- 2 kanál vaj
A tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- marcipán dísz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az almát a vajjal, a cukorral, a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát. Rátesszük a második lapot, erre rákenjük a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejére marcipán almákat teszünk.
Nagyon finom sütemény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.