Almás habos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mk szalakáli
  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl

A vaníliás krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • fél liter tej
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 25 dkg margarin

Az alma töltelékhez:

  • 1 kg reszelt alma
  • 10 dkg cukor fahéj
  • 2 kanál vaj

A tetejére:

  • 2 tojás fehérje
  • marcipán dísz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingokat megfőzzük, majd lehűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az almát a vajjal, a cukorral, a fahéjjal felteszem a gázra és addig párolom amíg a leve elfő.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, rásimítjuk a kihűlt almát. Rátesszük a második lapot, erre rákenjük a krémet. A harmadik lapot megkenjük lekvárral és a gőz felett felvert tojásfehérjével. A tetejére marcipán almákat teszünk.

Nagyon finom sütemény.