Almás habos kocka recept

Elkészítése:
Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.
Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.
Tipp:
Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »