Almás habos kocka recept
Elkészítése:
Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.
Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.
Tipp:
Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

