Almás habos kocka recept

Elkészítése:
Az almát lereszeljük és félretesszük kicsit.
A lisztet a sütőporral és a csipet sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a hideg margarint és elmorzsoljuk a liszttel. Mehet bele a tojás, a tejföl, ízlés szerint édesítő/cukor és a reszelt citromhéj. Alaposan összegyúrjuk és egy kb. 35 x 25 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük a tésztát.
Az alma levét kinyomkodjuk, majd elkeverjük az almát ízlés szerint fahéjjal és édesítővel (ennek mennyisége függ az alma édességétől). Ráhalmozzuk a tésztára és elegyengetjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Amikor a tészta megsült, a felvert édesítővel ízesített tojásfehérjét rákenjük, majd pár percre a sütőbe újra betoljuk addig, amíg a teteje egy picit megkeményedik.
Tipp:
Már többször csináltam ezt a sütit, gyorsan elkészül, és nem utolsó sorban egészséges nasi.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »