Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás diós tutaj recept

Almás diós tutaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta
    • 15 dkg dió vagy diótöltelék
    • 10 dkg vaj/margarin
    • cukor
    • 2-3 alma
    • 1 citrom, vagy 4 kupaknyi citrom eszencia
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez

    Elkészítése:

    1 almát összekockázunk és egy lábasban margarinon cukorral összefőzzünk. Beletesszük a diót, a citrom reszelt héját és a kifacsart levét. Levesszük a tűzről, majd ha kicsit meghűlt belekeverjük a tojást is.

    A kiolvadt leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy, hogy kb 6 egyforma lapot kapjunk. Megkenjük a lapokat a masszánkkal, úgy hogy a szélein 1,5 cm-t elhagyunk. Ezeket a széleket visszahajtjuk és egy kissé lenyomkodjuk.

    A maradék almát anélkül hogy megpucolnánk negyedekre vágjuk, majd szeleteljük. A szeleteket a töltelék tetejére helyezzük egymás takarásában. Meglocsoljuk egy pici citromos vízzel, hogy ne barnuljon meg az alma. A tészta szélét megkenjük tojássárgával, az almát megszórjuk egy kevés cukorral és 175 fokon aranybarnára sütjük. Figyeljünk rá, hogy a töltelék ne száradjon ki.

    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    Tipp:


    Vanília fagyival, joghurtokkal, pudinggal fokozható az ízhatás!
    Fahéjhas porcukorral is ajánlanám ill. pirított mandulával.
    Elkészítésnél is tehető bele fahéj, rumaroma, mazsola.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá