Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás-diós kevert süti recept

Almás-diós kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 9 közepes méretű alma
    • 1 evőkanál fahéj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 dl étolaj
    • 50 dkg finomliszt
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 csomag sütőpor
    • 18 dkg darált dió

    Elkészítése:

    Az almát lereszeljük és a fahéjjal összekeverjük.

    A tojásokat a cukorral, vaniliás cukrokkal, olajjal, liszttel, citromhéjjal, sütőporokkal és a dióval jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a lereszelt almát is.

    Nagyobb méretű, de gáztepsitől kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztát. Tetejére szórhatunk durvára darált diódarabokat.

    180 fokon szép pirosra sütjük kb 45 perc alatt. Miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá