Almás-diós kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 9 közepes méretű alma
  • 1 evőkanál fahéj
  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag sütőpor
  • 18 dkg darált dió

Elkészítése:

Az almát lereszeljük és a fahéjjal összekeverjük.

A tojásokat a cukorral, vaniliás cukrokkal, olajjal, liszttel, citromhéjjal, sütőporokkal és a dióval jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a lereszelt almát is.

Nagyobb méretű, de gáztepsitől kisebb tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a tésztát. Tetejére szórhatunk durvára darált diódarabokat.

180 fokon szép pirosra sütjük kb 45 perc alatt. Miután kihűlt felszeleteljük és tálaljuk.