Almás-babapiskótás pohárdesszert recept
Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál barna cukor
- 200g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.
Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.
Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok!
Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.
Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









