Almás-babapiskótás pohárdesszert recept

Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál barna cukor
- 200g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.
Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.
Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok!
Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.
Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »