Almás-babapiskótás pohárdesszert recept
Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál barna cukor
- 200g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Mossuk meg és hámozzuk meg az almákat, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy serpenyőbe a fahéjjal, barna cukorral és egy kis vízzel. Pároljuk, amíg az alma megpuhul és karamellizálódik.
Egy másik tálban keverjük össze a mascarponét a porcukorral, vanília kivonattal és a tejszínnel. Verjük fel, amíg sűrű és krémes nem lesz.
Törjük össze a babapiskótákat, de ne legyenek túl apró darabok!
Vegyünk elő négy poharat. Az aljára tegyünk egy réteg babapiskótát, erre jöhet egy réteg almakompót, majd egy réteg mascarponés krém. Ismételjük meg a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejét díszítsük pár almakockával, durvára vágott mandulával és egy csipet fahéjjal vagy szegfűszeggel.
Hűtsük a pohárdesszerteket legalább egy órán át, hogy az ízek jól összeérjenek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









