Ágica szelet recept

Hozzávalók:
Lap:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 5 evőkanál víz
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg reszelt csoki
- 1 csomag sütőpor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habja
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk vékonyra, kb 30*24 cm-es téglalap alakúra és előmelegített 180 fokos sütőben a tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük.
A kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A piskótához a tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit és a sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk, jól elkeverjük óvatosan.
A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük 180 fokon 20-25 perc alatt.
A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot.
A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.
Másnap a sütit porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »