Ágica szelet recept
Hozzávalók:
Lap:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 5 evőkanál víz
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg reszelt csoki
- 1 csomag sütőpor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habja
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál zselatin (por) 1 dl vízben feloldva
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Elkészítése:
A lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és minimum 1 órára hűtőbe tesszük.
A lehűtött tésztát ketté osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk vékonyra, kb 30*24 cm-es téglalap alakúra és előmelegített 180 fokos sütőben a tepsi hátoldalán 8-10 perc alatt megsütjük.
A kinyújtjuk és beleterítjük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A piskótához a tojásoksárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a dióba belekevert csokit és a sütőport. A tojásfehérjéből habot verünk és a diós masszához adjuk, jól elkeverjük óvatosan.
A diós masszát ráöntjük a tepsiben lévő lapra és megsütjük 180 fokon 20-25 perc alatt.
A krémhez felfőzzük a pudingot a tejben, majd a feloldott zselatint belekeverjük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a pudingot.
A kihűlt diós tésztára rákenjük a krémet, rátesszük a külön sütött lapot és hűtőbe rakjuk pár órára vagy egy éjszakára.
Másnap a sütit porcukorral megszórjuk és felszeletelve tálaljuk.