Áfonyás tortácska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- só
- 6 ek liszt liszt
- 1 tk sütőpor
Töltelék:
- 25 dkg kék áfonya
- 25 dkg mascarpone
- 1-2 ek citromlé
- 2 ek cukor
- csipet őrölt csillagánizs
- 1 ek vaníliás cukor
- 0,5 citrom héja reszelve
- 1 ek étkezési zselatin
Elkészítése:
A tojsokat a cukrokkal és a sóval kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütport, majd a tojásos masszába öntjük és nagy, széles mozdulatokkal csomómentesre keverjük.
Kivajazunk és lisztezünk 3-4 db, 8-9 cm átmérőjű formát, majd mindegyiket kb 3/4-ig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük, majd a formából kiborítva kihűtük.
Az áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a citrom héját, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük kis lángon, amíg felolvad. Ha kihűlt egy keveset kiveszünk belőle, majd a maradékhoz hozzáadjuk a mascarponét és alaposan elkeverjük.
A tortácskákat megtöltjük a krémmel, majd a maradék áfonyás öntettel díszítjük.