Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás tortácska recept

Áfonyás tortácska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 6 ek liszt liszt
    • 1 tk sütőpor

    Töltelék:

    • 25 dkg kék áfonya
    • 25 dkg mascarpone
    • 1-2 ek citromlé
    • 2 ek cukor
    • csipet őrölt csillagánizs
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 0,5 citrom héja reszelve
    • 1 ek étkezési zselatin

    Elkészítése:

    A tojsokat a cukrokkal és a sóval kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütport, majd a tojásos masszába öntjük és nagy, széles mozdulatokkal csomómentesre keverjük.

    Kivajazunk és lisztezünk 3-4 db, 8-9 cm átmérőjű formát, majd mindegyiket kb 3/4-ig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük, majd a formából kiborítva kihűtük.

    Az áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a citrom héját, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük kis lángon, amíg felolvad. Ha kihűlt egy keveset kiveszünk belőle, majd a maradékhoz hozzáadjuk a mascarponét és alaposan elkeverjük.

    A tortácskákat megtöltjük a krémmel, majd a maradék áfonyás öntettel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá