Áfonyás tortácska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Áfonyás tortácska

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 ek liszt liszt
  • 1 tk sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg kék áfonya
  • 25 dkg mascarpone
  • 1-2 ek citromlé
  • 2 ek cukor
  • csipet őrölt csillagánizs
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 0,5 citrom héja reszelve
  • 1 ek étkezési zselatin

Elkészítése:

A tojsokat a cukrokkal és a sóval kb 10 perc alatt keményre felverjük. A lisztben elkeverjük a sütport, majd a tojásos masszába öntjük és nagy, széles mozdulatokkal csomómentesre keverjük.

Kivajazunk és lisztezünk 3-4 db, 8-9 cm átmérőjű formát, majd mindegyiket kb 3/4-ig töltjük a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük, majd a formából kiborítva kihűtük.

Az áfonyát egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és a citrom héját, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük kis lángon, amíg felolvad. Ha kihűlt egy keveset kiveszünk belőle, majd a maradékhoz hozzáadjuk a mascarponét és alaposan elkeverjük.

A tortácskákat megtöltjük a krémmel, majd a maradék áfonyás öntettel díszítjük.