Áfonyás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 10 ek tejföl
- fél dl étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- fél citrom leve és héja
- 1 tk sütőpor
- 6 ek liszt (púpozott kanállal)
- 2 marék áfonya (nem aszalt)
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, az olajat, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját és ezzel is alaposan kikeverjük. Végül mehet bele a sütőpor, a liszt és mindezt jól összedolgozzuk.
Az áfonyát forgassuk össze a keményítővel.
Egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele a tészta felét, szórjuk rá az áfonya kétharmadát, majd öntsük rá a maradék tésztát és a tetejére a maradék áfonyát szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük meg.
Jó sütizést!
Tipp:
Legközelebb kisebb tortaformát választok, akkor magasabb lesz a sütim, persze az íze így is fenomenális lett!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »