Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás kölestorta recept

Áfonyás kölestorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg hántolt köles
    • 1 l tej
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg darált dió

    Krém:

    • 2 dl tejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 40 dkg áfonyalekvár

    Elkészítése:

    A kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is.

    Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A formából kivéve kihűtjük, majd kettévágjuk.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Az egyik tésztalapot visszarakjuk a formába, majd rákenjük a krém felét és a lekvár felét,  majd rátesszük a másik lapot, a maradék krémet elsimítjuk rajta, végül a lekvárral megkenjük.

    Érdemes pár órára hűtőbe tenni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá