Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás alagút recept

Áfonyás alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 3 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 1 ek víz
    • 1 narancs reszelt héja

     

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 12 dkg friss kékáfonya
    • 2 dl tejszín
    • 3 ek porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 lime
    • 5 dkg barna cukor
    • 10 dkg tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, rászitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaót, majd elkeverjük. Beleforgatjuk a kemény tojáshabot, sütőpapírral bélelt tepsiben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A kész (kihűlt) piskótával kibélelünk egy őzgerinc formát, amit előtte alufóliával bélelünk ki úgy, hogy ráhagyunk néhány centit. A piskótát úgy vágjuk el, hogy egy lap maradjon, amivel befedjük a végén.

    A tejszínből és a cukorból habot verünk, az áfonyát a barna cukorral sűrűre főzzük, a lime levével és reszelt héjával ízesítjük. Hagyjuk hűlni.

    A krémsajtot a tejszínhabbal lazán összekeverjük, majd hozzáadjuk az áfonyából készült dzsemet, és ezzel megtöltjük a formát. Tetejére ráborítjuk a piskótacsíkot, és ráhajtjuk az alufóliát, majd a hűtőben lehűtjük.

    Ezt követően kivesszük a formából, és tortabevonóval bevonjuk. Ha megdermedt, vékonyan felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá