Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbó újragondolva – 8 izgalmas recept, amit imádni fogsz!

Dátum: 2024-12-01 / Írta: Budai István / Látták: /

A zserbó az ünnepi asztal egyik legkedveltebb süteménye, de miért ne próbálnánk ki különlegesebb, modern változatait is? A klasszikus ízvilágot megőrizve, mégis új formában és textúrában kóstolhatod meg ezt az örök kedvencet. Linzer, pohárdesszert, golyók vagy akár palacsinta formájában – ezek a receptek garantáltan lenyűgöznek mindenkit!




  • Ebben a válogatásban találsz zserbó csigát a reggelek feldobásához, linzert, ami tökéletes tea mellé, és zserbó tekercset, ami látványos desszert az ünnepekre. A zserbó pohárdesszert gyors megoldás lehet, ha kevés időd van, a zserbó golyók pedig ideálisak, ha valami apróságot szeretnél kínálni. Próbáld ki mindet, és élvezd a zserbó ízeit új köntösben!

    1. Zserbó palacsinta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 evk cukor
    • 1,5 dl szénsavas ásványvíz
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • reszelt citromhéj

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 1 nagy üveg sárgabarck lekvár
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10-15 dkg porcukor (én nem tettem bele, a lekvár elég édes volt)
    • ízlés szerint rum
    • 10 dkg csoki a tetejére

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Zserbó golyók meggyel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 15 dkg darált dió
    • 20 dkg darált háztartási keksz
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 2 cs vaníliás cukor
    • kb 10 szem meggy
    • annyi meggylé, amivel a massza formázható lesz

    Máz:

    • 15 dkg tortabevonó
    • 15 dkg margarin

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Apró zserbó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 15 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • 2 púpos ek sárgabaracklekvár

    Tetejére:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 tk olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Zserbó linzer recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Továbbá:

    • 0,5 kis üveg sárgabaracklekvár
    • 6 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 4-5 db darálatlan dióbél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Zserbó pohárdesszert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Diókrém:

    • 5 dl tej
    • 12 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl habtejszín
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 20 dkg darált dió
    • 1 citrom reszelt héja

    Továbbá:

    • sárgabarack lekvár
    • reszelt/darabolt csoki
    • fél dióbél

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Zserbó csiga recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kb. 25 dkg liszt
    • 1,5 dl tej
    • 2,5 dkg élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1/4 teáskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (S-es)

    Töltelék:

    • 15 dkg sárgabarack lekvár
    • 12 dkg darált dió
    • 7 dkg cukor

    A tetejére:

    • 10 dkg olvasztott csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Zserbógolyó recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 150 g darált dió
    • 150 g darált háztartási keksz
    • 200 g aszalt sárgabarack
    • 10-15 dkg sárgabaracklekvár

    Továbbá:

    • rumaroma vagy barackpálinka
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek olaj
    • 2 marék durvára darált dió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Zserbó tekercs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg zsír
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 dl langyos tej
    • csipet só
    • 1 narancs héja

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 1 ek méz
    • kb 25 dkg baracklekvár

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 50 g tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá