1. Erdei gyümölcsös-fehér csokis szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alap:
- 40 dkg darált keksz
- 10 dkg vaj
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma
Krém:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpuding (2*78 g)
- 4 dl hideg tej
- 3 dl habtejszín
- vanília (aroma vagy őrlemény)
- 20 dkg fehér csokoládé
Gyümölcsréteg:
- 15 dkg erdei gyümölcs ( de lehet málna és meggy is helyette)
- 4 dkg cukor
- 0,5 dl víz
- 1 dkg étkezési keményítő
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Fehércsokis zserbó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- tojás sárgája
- 3 kanál tejföl
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez
- 25 dkg baracklekvár
- 35 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- citrom héja
A tetejére:
- 1 tábla fehér tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 2 kanál olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Fehércsokis csónak recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg fehércsoki
- 3 dl habtejszín
- 3 ek mascarpone
Összeállításhoz:
- 40 dkg babapiskóta
- 1 adag lefőzött espresso
- tej
- kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Oreos, fehércsokis, mascarponés krémes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Piskóta:
- tojás
- 4 púpozott evőkanál porcukor
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál étolaj
- 2 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 200 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2,5 dl tej
- 1 cs fehércsokoládés pudingpor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 8 db oreo keksz
Máz:
- 10 dkg csokoládé
- 3 dkg vaj
- 1 ek étolaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Fehér csokis forró csoki recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 75 g fehér csokoládé
- 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
- 5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Fehér csokis-málnás sajttorta sütés nélkül recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg vaj
- 10 dkg babapiskóta, vagy durvára tört keksz
- 1 habfixáló, vagy expressz zselatin fix
- 25 dkg mascarpone
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg málna
- 1 zacskó vaníliás cukor
+ málna a díszítéshez, esetleg málnadzsem
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Fehércsokoládés-mascarponekrémes meggytorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- tojás (nagy)
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek forró víz
Fehércsokoládés-mascarponekrém:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
- 3 dl habtejszín
Meggyes rész:
- 1 kg kimagozott, cukrozott meggy
- 1 cs piros tortazselé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Fehér csokis-citromos desszert recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Lemon curd:
- 60 ml citromé
- 1 citrom héja
- tojás
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 80 g cukor
- 30 g vaj
Fehér csokoládés krém:
- 250 g mascarpone
- 30 g vaníliás porcukor
- 100 g fehér csokoládé
- 250 ml habtejszín
Továbbá:
- 250 g vajas keksz (kb)
- kevés tej
- kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Fehér csokis kókuszgolyó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 6 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 dl habtejszín
- kókuszlikőr vagy aroma az ízesítéshez
A bevonáshoz:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- 10 dkg kókuszreszelék
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Fehércsokis málnás mascarponés linzertorta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- tojás
- egy csipet só
A krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg fehércsokoládé
- 1 cs habfixáló
Az összeállításhoz:
- 3 ek málnalekvár
- 30 dkg málna
- 2 ek mandula
Recept ide kattintva folytatódik »»»
11. Fehércsokis isler és linzer egy tésztából recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 28 dkg rizsliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 25 dkg vaj/margarin
- tojás
A tetejére:
- porcukor
A betöltéshez:
- baracklekvár
A bevonathoz:
- GM fehércsoki
Recept ide kattintva folytatódik »»»
12. Fehércsokoládés epres mousse torta recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Alap:
- 25 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Epres réteg:
- 35 dkg eper
- kb 6 dkg cukor
- 5 g zselatin
- 2 ek víz
- 2 dl habtejszín
Fehércsokis réteg:
- 20 dkg fehércsokoládé
- 3,5 dl tejszín
- 5 g zselatin
- 2 ek víz