1 . Rozmaringos kacsasült
Hozzávalók:
- 3 db kacsacomb
- őrölt bors,só
- 2 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek.olaj
- 1 dl. édes Tokaji Szamorodni
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mézes-narancsos csirke szezámmagos répával
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 1 kis só a bedörzsöléshez
- 1 alma
- 2 narancs
- 1 kiskanál mustár
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 szűk kanál ételízesítő
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Aszalt szilvával és füstölt sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkemell
- 1-2 csomag szeletelt bacon
- 1 csomag szeletelt füstölt sajt
- 1 csomag aszalt szilva
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Aszalt szilvával töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 20 dkg magozott aszalt szilva
- 0.5 dl szilvapálinka
- 4 szelet pulykamell
- só-, bors ízlés szerint
- 4 szelet pulykasonka
- 4 szelet trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Wellington sertésszűz steak burgonyával
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db tojás sárgája (a kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Baconos szűzpecsenye gombamártással
Hozzávalók:
- 2 db szűzpecsenye
- 4 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj (olíva)
- só, bors, margarin
- bacon (nálam 12 szelet)
- 30 dkg gomba
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
- vaj
- petrezselyemzöld
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Baconnel, füstölt sajttal és lilahagymával töltött karaj
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
- 4 szelet füstölt trappista sajt
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 db lilahagyma
- só és bors ízlés szerint
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- kb. 4-5 dl olaj