Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-narancsos csirke szezámmagos répával recept

Mézes-narancsos csirke szezámmagos répával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirke
    • 1 kis só a bedörzsöléshez
    • 1 alma
    • 2 narancs
    • 1 kiskanál mustár
    • 1 nagy evőkanál méz
    • 1 szűk kanál ételízesítő
    • olaj

    Körethez:

    • 1 kg répa
    • 2 evőkanál szezámmag
    • olaj
    • 1 szűk evőkanál méz
    • 1 kiskanál ecet

    Elkészítése:

     

    A csirkét jó alaposan megmossuk, belül is. Egy tálcára tesszük, bedörzsöljük egy kis sóval. Ne túl sokkal, mert még ízesítjük. Az almát megmossuk, négy felé vágjuk, kiszedjük a magházát és a csirke hasába tesszük. :)

    A sütőt előmelegítjük 200 oC-ra.

    Előveszünk egy kis tálat a pácnak. Beletesszük a mustárt, az ételízesítőt és elkeverjük. Utána jöhet egy kevés olaj. Kifacsarunk egy narancsot, majd a keverékhez öntjük a levét. Ezután jöhet egy nagy kanál méz, és már kész is a finom pácunk a husihoz.

    Ha a sütő felmelegedett, a csirkét egy mély tepsibe tesszük és sütni kezdjük. Ez az elősütés, ilyenkor még nem pácoljuk nehogy megégjen a méz és a narancs. Le is fedhetjük fóliával, ha félünk, hogy esetleg kiszárad.

    Olyan 30 perc múlva kivesszük a csirkét és rálocsoljuk a mézes-narancsos mázat. Majd visszatoljuk sűlni. Időnként meglocsoljuk a szaftjával, nehogy kiszáradjon. Amikor már majdnem kész, felkarikázzuk a másik narancsot is, és rátesszük a csirkére.

    Közben meghámozzuk a répát, majd feldaraboljuk félujjnyi vastag csíkokra (a képen látható). Felhevítjük az olajat, beleszórjuk a szezámmagot, majd 1-2 perc pirítás után hozzáadjuk a répát és egy csípet sót. Még 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük 2dl vízzel, lefedjük. 5-6 perc múlva levesszük a fedőt, hogy a víz elfőhessen. Lehet resre (még roppan egy kicsit) hagyni, vagy teljesen puhára párolni is.

    Összekeverjük a mézet és az ecetet, majd a répához adjuk. És betesszük a husi mellé, hogy egy kicsit piruljon még vele és az ecet elpárologjon. Ha már szép pirosra sült a husink akkor készen is vagyunk vele.

    Már csak tálaljuk és falatozhatunk is!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá