1. Petrezselymes hamis fasírt
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 3 tojás
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- 0,5 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik
2. Zöldségleves hamis májgaluskával
Hozzávalók:
- 3 nagy szál sárgarépa
- 2 kisebb szál petrezselyem
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott ek liszt
- 1 púpos tk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1,7 liter víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Bögrés rizsfelfújt
Hozzávalók:
1 bögre = 250 ml
- 4 db tojás
- 2 bögre tej
- 1 bögre víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek margarin
- 2 bögre rizs
- 1/2 citrom megmosott reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tejfölös gombapaprikás
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- szerecsendió
- őrölt bors
- majoránna
- kakukkfű
- 1 tk Erős Pista (el is hagyható)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Lép pörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg lép
- 2 fej nagy vöröshagyma
- 3 ek púpos zsír
- 1 mk őrölt fekete bors
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- 1 ek pirospaprika
- 1 kk ételízesítő
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Tojásos nokedli
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 2 tojás
- 2 csipet só
- 400 ml víz
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Tepsis lecsós csirkemáj
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 1 üveg lecsó
- 2 fej hagyma
- 2 kg burgonya
- kevés só
- frissen őrölt bors
- (esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint)
- 1 kanál olíva olaj a tepsi aljára