Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaftos-tejszínes finomságok ebédre: 6 kipróbált recepttel

Dátum: 2017-01-16 / Írta: Budai István / Látták: 21292 /

Na melyik lesz a kedvenced???




  • 1. Tejszínes-sajtos szószban sült csirkecombok

    sajtszoszos

    Hozzávalók:

    1. fejenként 1 csirkecomb
    2. 6 dl tejszín
    3. 20 dkg sajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Tejszínes mustáros csirkemell

    mustaros

    Hozzávalók:

    1. 300 g csirkemell szeletek
    2. 1 közepes vöröshagyma
    3. 4-5 gerezd fokhagyma
    4. 1-2 dl tejszín
    5. 1-2 ek mustár
    6. bors
    7. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Csikós tokány

    csikos

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sertéscomb vagy lapocka
    2. 15 dkg füstölt szalonna
    3. 2 fej vöröshagyma
    4. 3 gerezd fokhagyma
    5. 2 db paradicsom
    6. 2 db tv paprika
    7. 1 ek étkezési keményítő
    8. 1 dl tejszín
    9. 1 dl tejföl
    10. só-, bors-, ételízesítő-, majoranna ízlés szerint
    11. 1 ek őrölt fűszerpaprika
    12. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Sztroganoff sertéscsíkok

    sztroganoff

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg sertéscomb
    2. 30 dkg gomba
    3. 2 fej vöröshagyma
    4. 20 dkg csemegeuborka
    5. 15 dkg füstölt szalonna
    6. 2-3 evőkanál mustár
    7. 2-3 evőkanál ketchup
    8. 3 dl főzőtejszín
    9. őrölt fekete bors

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Tejszínes fokhagymás csirke

    tejszenesfokahgymas

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg csirkemell filé szeletelve
    2. 1 kávéskanál só
    3. frissen őrölt bors ízlés szerint
    4. 1 teáskanál fűszerpaprika
    5. 2 evőkanál finomliszt
    6. 3 ek olvasztott vaj
    7. 1 dl víz
    8. 4 gerezd fokhagyma
    9. 2,5 dl főzőtejszín

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

    mustaroscsirkefalatok

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg csirkecomb filé
    2. frissen őrölt bors
    3. 1 ek liszt
    4. 1 ek vaj
    5. 3 ek olívaolaj
    6. 5 szál újhagyma fehér része
    7. 1 csokor petrezselyemzöld
    8. 2 dl száraz fehérbor
    9. 3 dl húsalaplé
    10. 2 ek mézes mustár
    11. 60 dkg frissen kifejtett borsó
    12. 2 dl tejszín
    13. 1 ek krémsajt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá