Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós sütik minden alkalomra: 10 kipróbált recept

Dátum: 2025-03-06 / Írta: Budai István / Látták: /

A sós sütemények tökéletes választások egy baráti összejövetelre, egy tartalmas reggelihez vagy akár egy esti filmnézéshez. Ebben a válogatásban tíz kipróbált receptet találsz, a klasszikus stangliktól kezdve a töltött finomságokig. Sajtos, sonkás, ropogós és puha variációk is helyet kaptak benne, így minden alkalomra megtalálhatod a legjobb falatokat. Készítsd el ezeket az isteni sós sütiket, és garantáltan mindenki repetázni fog!




  • A sós sütemények minden alkalomra tökéletesek: lehetnek vendégvárók, uzsonnák vagy egyszerű hétköznapi harapnivalók. A ropogós stanglik, a puha pogácsák és a töltött tészták mind-mind igazi kedvencek, amelyeket érdemes elkészíteni. Nem kell órákig a konyhában állni ahhoz, hogy ízletes, házi készítésű sós süteményeket süssünk, hiszen ezek a receptek egyszerűek, mégis fantasztikus végeredményt ígérnek.

    A dupla sajtos stangli ropogós héjával és intenzív sajtos ízével minden sajtrajongót levesz a lábáról. A sonkás-sajtos kelt muffinok tökéletes választás reggelire vagy tízóraira, hiszen puha, laktató és egyszerűen elkészíthető. Ha valami igazán látványos és különleges sós süteményre vágysz, a töltött virág nemcsak finom, hanem gyönyörűen mutat az asztalon.

    A sós stanglik és a baconös csavart pálcák igazi ropogtatnivalók, amelyeket akár egy pohár bor vagy egy jó film mellé is fogyaszthatunk. A sajtos falatkák apró, omlós sütemények, amelyek garantáltan gyorsan elfogynak. A sokmagos túrós stangli különleges textúrája és egészséges összetevői miatt is remek választás.

    Ha nincs időd a kelesztésre, a kelesztés nélküli sajtosrúd pillanatok alatt elkészíthető. A füstölt sajtos tallér gazdag ízvilága miatt egy igazi csemege, amelyet akár előre is elkészíthetsz. A sajtos csúcs és a sajtos papucs is a klasszikus sós sütemények közé tartozik, amelyeket bármikor érdemes megsütni.

    Végül, de nem utolsósorban, a szakállas pogácsa különleges megjelenésével és mennyei ízével igazi vendégváró fogás lehet. Akár ropogós, akár puha sós süteményt keresel, ebben a válogatásban biztosan találsz egy új kedvencet!

    1. Dupla sajtos stangli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
    • 25 dkg vaj
    • 2 dkg friss élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek só
    • 1-2 dl tejföl

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt (füstölt, ementáli…)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sonkás-sajtos kelt muffinok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Töltött virág recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta és töltelék:

    • 4 csomag friss kelt tészta
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 doboz csemegekukorica
    • 1 fej lilahagyma
    • 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
    • 30 dkg trappista sajt

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • szezámmag
    • fekete só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sós stanglik recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 6 ek zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 175 g tejföl
    • 1 tk só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Baconos csavart pálcák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 8 vékony szelet baconszalonna
    • 3 evőkanál mustár
    • 5 dkg reszelt kemény sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
    • 1 evőkanál mák

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sajtos falatkák recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2*270 g leveles tészta előre nyújtva
    • 2-3 ek majonéz (helyette lehet ízesített tömlős sajt vagy pizzakrém is)
    • sonka vagy szalámi szeletek
    • szeletelt sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sokmagos túrós stangli recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg rétesliszt
    • 50 dkg tehén túró
    • 20 dkg sertészsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 tk só
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • magok tetszés szerint (szezám-, len-, napraforgó-, köménymag, rozs-, búzapehely, mák, stb.)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Kelesztés nélküli sajtosrúd recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kis pohár tejföl
    • fél dl tej
    • pici cukor
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 ek só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Füstölt sajtos tallér recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 0,5 tasak sütőpor
    • 1,5 kk só
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg tejföl
    • 5 dkg margarin

     

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Sajtos csúcs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Sajtos papucs recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 45 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 0,5 dl tej
    • 1 tk só
    • 1 tk cukor

    Töltelék:

    • 2,5 dl tej
    • 2,5 ek liszt
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 10 dkg vaj
    • 1 tubus sajtkrém
    • reszelt sajt a forgatáshoz
    • só és bors ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Szakállas pogácsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg reszelt sajt
    • 36 dkg margarin
    • 6 evőkanál tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 60 dkg liszt

    A tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A töltelékhez:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg tömlős sajt
    • 3-4 evőkanál tejföl
    • 25 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá