A sós sütemények minden alkalomra tökéletesek: lehetnek vendégvárók, uzsonnák vagy egyszerű hétköznapi harapnivalók. A ropogós stanglik, a puha pogácsák és a töltött tészták mind-mind igazi kedvencek, amelyeket érdemes elkészíteni. Nem kell órákig a konyhában állni ahhoz, hogy ízletes, házi készítésű sós süteményeket süssünk, hiszen ezek a receptek egyszerűek, mégis fantasztikus végeredményt ígérnek.
A dupla sajtos stangli ropogós héjával és intenzív sajtos ízével minden sajtrajongót levesz a lábáról. A sonkás-sajtos kelt muffinok tökéletes választás reggelire vagy tízóraira, hiszen puha, laktató és egyszerűen elkészíthető. Ha valami igazán látványos és különleges sós süteményre vágysz, a töltött virág nemcsak finom, hanem gyönyörűen mutat az asztalon.
A sós stanglik és a baconös csavart pálcák igazi ropogtatnivalók, amelyeket akár egy pohár bor vagy egy jó film mellé is fogyaszthatunk. A sajtos falatkák apró, omlós sütemények, amelyek garantáltan gyorsan elfogynak. A sokmagos túrós stangli különleges textúrája és egészséges összetevői miatt is remek választás.
Ha nincs időd a kelesztésre, a kelesztés nélküli sajtosrúd pillanatok alatt elkészíthető. A füstölt sajtos tallér gazdag ízvilága miatt egy igazi csemege, amelyet akár előre is elkészíthetsz. A sajtos csúcs és a sajtos papucs is a klasszikus sós sütemények közé tartozik, amelyeket bármikor érdemes megsütni.
Végül, de nem utolsósorban, a szakállas pogácsa különleges megjelenésével és mennyei ízével igazi vendégváró fogás lehet. Akár ropogós, akár puha sós süteményt keresel, ebben a válogatásban biztosan találsz egy új kedvencet!
1. Dupla sajtos stangli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 10 dkg reszelt sajt (trappista)
- 25 dkg vaj
- 2 dkg friss élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek só
- 1-2 dl tejföl
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt (füstölt, ementáli…)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sonkás-sajtos kelt muffinok recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Töltött virág recept
Hozzávalók:
Tészta és töltelék:
- 4 csomag friss kelt tészta
- 1 nagy pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- 20 dkg füstölt sonka vagy 1 csomag baromfivirsli, apróra kockázva
- 30 dkg trappista sajt
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- szezámmag
- fekete só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sós stanglik recept
Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg élesztő
- 175 g tejföl
- 1 tk só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Baconos csavart pálcák recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 8 vékony szelet baconszalonna
- 3 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt kemény sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felverve)
- 1 evőkanál mák
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sajtos falatkák recept
Hozzávalók:
- 2*270 g leveles tészta előre nyújtva
- 2-3 ek majonéz (helyette lehet ízesített tömlős sajt vagy pizzakrém is)
- sonka vagy szalámi szeletek
- szeletelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sokmagos túrós stangli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 50 dkg tehén túró
- 20 dkg sertészsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tk só
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- magok tetszés szerint (szezám-, len-, napraforgó-, köménymag, rozs-, búzapehely, mák, stb.)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Kelesztés nélküli sajtosrúd recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kis pohár tejföl
- fél dl tej
- pici cukor
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek só
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Füstölt sajtos tallér recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1,5 kk só
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg tejföl
- 5 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Sajtos csúcs recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Sajtos papucs recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 tk cukor
Töltelék:
- 2,5 dl tej
- 2,5 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg vaj
- 1 tubus sajtkrém
- reszelt sajt a forgatáshoz
- só és bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Szakállas pogácsa recept
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt sajt
- 36 dkg margarin
- 6 evőkanál tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 60 dkg liszt
- só
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
A töltelékhez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg tömlős sajt
- 3-4 evőkanál tejföl
- só
- 25 dkg reszelt sajt