Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelesztés nélküli sajtosrúd recept

Kelesztés nélküli sajtosrúd
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kis pohár tejföl
    • fél dl tej
    • pici cukor
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 ek só

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk.

    Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Tetejét szezámmaggal is megszórhatjuk. Eddig aki kóstolta ezt a sajtosrudat, mindenki elkérte a receptjét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá