Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz

Dátum: 2025-03-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, egy baráti összejövetelről vagy csak egy jó kis ropogtatnivalóról egy pohár bor vagy sör mellé. Ez a válogatás a klasszikus pogácsáktól kezdve a házi ropin és sós stanglikon át a leveles tésztás finomságokig mindenféle ízvilágot felvonultat.




  • A tepertős pogácsa karakteres, gazdag íze a hagyományos vonalat képviseli, míg a sajtos masni és a fornetti pogácsa könnyedebb, omlós falatokkal csábít. Ha egy gyors harapnivalóra vágyunk, a sajtos roló és a virslis sörkorcsolya pillanatok alatt elkészíthető.

    Az olajos mini kiflik és a vajas pogácsa a klasszikus, régi idők ízeit idézik meg, tökéletes kiegészítői lehetnek egy családi reggelinek vagy uzsonnának. Akár egy finom sós teasütemény, akár egy ropogós házi rágcsálnivaló a cél, ezek a receptek biztosan nem okoznak csalódást.

    1. Sós stanglik recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 6 ek zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dkg élesztő
    • 175 g tejföl
    • 1 tk só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Sajtos roló recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve

    Töltelék:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl habtejszín (állati, nem cukrozott)
    • 15 dkg sajt
    • 7 dkg vaj
    • bors
    • reszelt sajt (pluszban díszítésnek)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Házi ropi recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1,2 dl víz
    • 1 dl tej
    • 1,2 dkg friss élesztő
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 tk cukor
    • 1,5 tk só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sós omlós teasütemény recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 10 dkg tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 35 dkg vaj (nem margarin)
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 gr só
    • 5 g porélesztő

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Olajos mini kiflik recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 600 g finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 1,5 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
    • 100 ml olaj
    • 200 g tejföl
    • 200 ml tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • csipet cukor

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Vajas pogácsa – gyermekkorunk íze recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 25 dkg vaj (szükség esetén margarin)
    • 5 dkg élesztő
    • 4 dl tejföl
    • 3 kiskanál só
    • 1 kiskanál cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tej

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Sajtos masni recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 csomag leveles tészta
    • 150 g reszelt trappista sajt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Fehérboros tepertős pogácsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 28 dkg tepertő (ledarálva)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dkg só
    • 2 dl folyadék (tej, víz vagy fehérbor)
    • bors
    • pirospaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Fornetti pogácsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg finomliszt
    • 1 púpozott ek só
    • 175 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg margarin
    • 2 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 5 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 5 dkg lágy, puha margarin vagy vaj

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Virslis sörkorcsolya recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 1/2 liter tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 dl napraforgó olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a kenéshez)
    • szezámmag
    • virsli (vagy kolbász)
    • sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá