Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit kezdjek a húsvéti maradékkal???

Dátum: 2014-04-22 / Írta: Budai István / Látták: 3639 /

A húsvéti nyuszi már rég elment, viszont az egész család még mindig sonkát eszik. Ismerős a helyzet? Ha szeretnéd elkerülni, próbáld meg okosan felhasználni a húsvéti maradékot!




  • Szerencsére a húsvéti sonka több hétig is eláll a hűtőben, így nem kell kapkodnunk a felhasználásával. Egy kis felkockázott sonkát csempészhetünk a rakott tésztába, feldobhatjuk vele a melegszendvicsünket, a kenyérlángosunkat, de még a pizzánkat is.

    Sajtos, sonkás kiflicskék

    Ha már meguntuk az előbb felsorolt ételeket és még mindig van sonkánk, akkor vegyünk egy csomag leveles tésztát, majd töltsük meg sajttal és sonkával. Egy óra alatt mosogatással együtt elkészül és még a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is megbirkóznak vele.

    Hozzávalók:

    1. 1 db leveles tészta
    2. 1 db pizzakrém
    3. 25 dkg sonka
    4. 25 dkg eidami vagy trappista sajt
    5. 1 tojás

    Elkészítése: Kattints ide!

    kiflik

    Tojáskrém

    A megmaradt főtt tojás legjobb felhasználása a tojáskrém. Egyszerűen csak összekeverjük és már mehet is a hűtőbe, majd pár óra múlva fogyasztható.

    Hozzávalók:

    1. 8 db tojás
    2. 10 dkg teavaj
    3. 1 fej vöröshagyma
    4. 5 ek majonéz
    5. 1 csipet bors
    6. 1 ízlés szerint só
    7. 1 csomag toast kenyér

    Elkészítése: Kattints ide!

    tojaskrem

    Tormás sonkaleves

    Ha szeretnénk a húsvéti ízvilágot továbbvinni, próbáljuk ki ezt a nagyszerű levest. Először egy picit bizarrnak tűnik a torma miatt, viszont aki eddig kóstolta nem volt ezen a véleményen.

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg kötözött sonka
    2. 50 dkg savanyú káposzta
    3. 50 dkg burgonya
    4. 2 dl tejföl
    5. 2 gerezd fokhagyma
    6. 3 közepes db sárgarépa
    7. 1 közepes db fehérrépa
    8. 1 ek ecetes torma
    9. 2 csapott ek liszt
    10. só ízlés szerint
    11. bors ízlés szerint
    12. 2 teáskanál fűszerpaprika
    13. 4 ek napraforgó olaj
    14. 1.5 l víz

    Elkészítése: Kattints ide!

    sonkaleves

    Szólj hozzá