Szerencsére a húsvéti sonka több hétig is eláll a hűtőben, így nem kell kapkodnunk a felhasználásával. Egy kis felkockázott sonkát csempészhetünk a rakott tésztába, feldobhatjuk vele a melegszendvicsünket, a kenyérlángosunkat, de még a pizzánkat is.
Sajtos, sonkás kiflicskék
Ha már meguntuk az előbb felsorolt ételeket és még mindig van sonkánk, akkor vegyünk egy csomag leveles tésztát, majd töltsük meg sajttal és sonkával. Egy óra alatt mosogatással együtt elkészül és még a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is megbirkóznak vele.
Hozzávalók:
- 1 db leveles tészta
- 1 db pizzakrém
- 25 dkg sonka
- 25 dkg eidami vagy trappista sajt
- 1 tojás
Elkészítése: Kattints ide!
Tojáskrém
A megmaradt főtt tojás legjobb felhasználása a tojáskrém. Egyszerűen csak összekeverjük és már mehet is a hűtőbe, majd pár óra múlva fogyasztható.
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 10 dkg teavaj
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek majonéz
- 1 csipet bors
- 1 ízlés szerint só
- 1 csomag toast kenyér
Elkészítése: Kattints ide!
Tormás sonkaleves
Ha szeretnénk a húsvéti ízvilágot továbbvinni, próbáljuk ki ezt a nagyszerű levest. Először egy picit bizarrnak tűnik a torma miatt, viszont aki eddig kóstolta nem volt ezen a véleményen.
Hozzávalók:
- 50 dkg kötözött sonka
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 1 ek ecetes torma
- 2 csapott ek liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 4 ek napraforgó olaj
- 1.5 l víz
Elkészítése: Kattints ide!