Az étkezést egy igazán klasszikus, melengető fokhagymás lebbencslevessel kezdjük. Ez a leves nemcsak a régi idők falusi konyháinak ízeit idézi meg, de a ropogós lebbencstésztával és a fokhagyma markáns ízével garantáltan jólesik majd a hűvös őszi napokon. Gyorsan elkészíthető, mégis laktató fogás, ami előkészíti az étvágyat a következő fogásokra.
Főételnek két izgalmas lehetőséget kínálunk: a temesvári sertéstokány egy fűszeres, szaftos pörkölt, amely igazi magyaros ízvilággal hódít. A puhára főtt sertéshús, a gazdag pörköltszaft és a hozzáillő köret biztosan kielégíti azokat, akik valami laktató, hagyományos fogásra vágynak. Ezzel szemben a rakott tengeri halfilé zöldségekkel egy könnyedebb, frissebb alternatíva, amely tökéletes választás azoknak, akik az egészséges étkezést preferálják. A friss zöldségek és a könnyű hal egy ízletes, mégis egyszerűen elkészíthető egytálétel, amely garantáltan jól esik majd.
Az étkezést egy ízletes, őszi hangulatú almás-diós kevert süteménnyel zárjuk. Ez a sütemény tele van friss almával és ropogós dióval, ami tökéletesen passzol a szezonális ízekhez. Az egyszerűen elkészíthető kevert tészta gyors megoldás a desszertre, miközben az alma és a dió édes, fűszeres kombinációja igazi kényeztetés lesz a nap végén.
1. Fokhagymás lebbencsleves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 20 dkg lebbencs tészta
- 3 db nagyobb szem burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 1/2 dl étolaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál ételízesítő
- petrezselyemzöld
- kevés őrölt bors
- pici só
- 1-1 db paradicsom és zöldpaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Temesvári sertéstokány recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 30 dkg zöldbab
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- kevés olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Rakott tengeri halfilé zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 80 dkg hekkfilé
- 1 bögre barna rizs
- 1 db nagy zellergumó (50 dkg)
- 2 db cukkini
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 csomó újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kávéskanál citrombors
- 2 tk hal fűszerkeverék
- 1 csipet fehérbors
- 5 dl főzőtejszín
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek keményítő
- só
- vaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Almás-diós kevert recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg hámozott, reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 20 dkg görög joghurt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna