Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? Október 16 szerda

Dátum: 2024-10-16 / Írta: Budai István / Látták: /

Szerdára egy olyan menüt állítottunk össze, amely a hagyományos magyaros ízeket és a könnyedebb, egészségesebb fogásokat ötvözi, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.




  • Az étkezést egy igazán klasszikus, melengető fokhagymás lebbencslevessel kezdjük. Ez a leves nemcsak a régi idők falusi konyháinak ízeit idézi meg, de a ropogós lebbencstésztával és a fokhagyma markáns ízével garantáltan jólesik majd a hűvös őszi napokon. Gyorsan elkészíthető, mégis laktató fogás, ami előkészíti az étvágyat a következő fogásokra.

    Főételnek két izgalmas lehetőséget kínálunk: a temesvári sertéstokány egy fűszeres, szaftos pörkölt, amely igazi magyaros ízvilággal hódít. A puhára főtt sertéshús, a gazdag pörköltszaft és a hozzáillő köret biztosan kielégíti azokat, akik valami laktató, hagyományos fogásra vágynak. Ezzel szemben a rakott tengeri halfilé zöldségekkel egy könnyedebb, frissebb alternatíva, amely tökéletes választás azoknak, akik az egészséges étkezést preferálják. A friss zöldségek és a könnyű hal egy ízletes, mégis egyszerűen elkészíthető egytálétel, amely garantáltan jól esik majd.

    Az étkezést egy ízletes, őszi hangulatú almás-diós kevert süteménnyel zárjuk. Ez a sütemény tele van friss almával és ropogós dióval, ami tökéletesen passzol a szezonális ízekhez. Az egyszerűen elkészíthető kevert tészta gyors megoldás a desszertre, miközben az alma és a dió édes, fűszeres kombinációja igazi kényeztetés lesz a nap végén.

    1. Fokhagymás lebbencsleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg lebbencs tészta
    • 3 db nagyobb szem burgonya
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1/2 dl étolaj
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • petrezselyemzöld
    • kevés őrölt bors
    • pici só
    • 1-1 db paradicsom és zöldpaprika

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Temesvári sertéstokány recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg zöldbab
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 evőkanál finomliszt
    • őrölt fekete bors
    • kevés olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Rakott tengeri halfilé zöldségekkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg hekkfilé
    • 1 bögre barna rizs
    • 1 db nagy zellergumó (50 dkg)
    • 2 db cukkini
    • 2 db kaliforniai paprika
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 kávéskanál citrombors
    • 2 tk hal fűszerkeverék
    • 1 csipet fehérbors
    • 5 dl főzőtejszín
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek keményítő
    • vaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Almás-diós kevert recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 20 dkg finomliszt
    • 20 dkg darált dió
    • 20 dkg hámozott, reszelt alma
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg görög joghurt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá