Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök

Dátum: 2025-07-24 / Írta: / Látták: /

A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a nyári zöldségek, tejszínes ízek és hűsítő desszert harmóniájára épül. Egyszerű, mégis különleges fogások, amik garantáltan jókedvet hoznak az asztalhoz!

  • Leves

    Leves A: Tarhonyás karfiolleves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol
    • 7 dkg tarhonya
    • 1 nagy szál sárgarépa
    • 2 nagy szem krumpli
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk csemege paprikakrém
    • 1 púpos ek liszt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Tejszínes gombás pulykamell farfalle

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 20 dkg farfalle durum tészta
    • 40 dkg pulykamell
    • egy üveg gomba
    • 2 dl 30 %-os tejszín
    • 10 dkg teavaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • frissen őrölt bors

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: Önmagával töltött gombafejek

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
    • 1 kis gerezd fokhagyma
    • 1 száj újhagyma (zöldje)
    • bors
    • kakukkfű
    • házi ételízesítő (só nélkül)
    • 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
    • kb. 5 dkg reszelt sajt
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1 löttyintésnyi fehérbor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Málnás-krémes pohárdesszert

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 30-40 dkg málna
    • 3-4 ek porcukor
    • őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 10-15 dkg tejföl
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá