Leves
Leves A: Tarhonyás karfiolleves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kis fej karfiol
- 7 dkg tarhonya
- 1 nagy szál sárgarépa
- 2 nagy szem krumpli
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 púpos tk fűszerpaprika
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csapott kk csemege paprikakrém
- 1 púpos ek liszt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Tejszínes gombás pulykamell farfalle
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg pulykamell
- egy üveg gomba
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Önmagával töltött gombafejek
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 száj újhagyma (zöldje)
- só
- bors
- kakukkfű
- házi ételízesítő (só nélkül)
- 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 löttyintésnyi fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Málnás-krémes pohárdesszert
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30-40 dkg málna
- 3-4 ek porcukor
- őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- porcukor