Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás karfiolleves recept

Tarhonyás karfiolleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej karfiol
    • 7 dkg tarhonya
    • 1 nagy szál sárgarépa
    • 2 nagy szem krumpli
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 púpos tk fűszerpaprika
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    • 1 csapott kk csemege paprikakrém
    • 1 púpos ek liszt

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk.

    A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
    Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és jól átkeverjük.
    Felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.

    Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
    Amint megfőtt a tészta és a karfiol, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

    Tipp:

    A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is.
    Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.

    A tarhonyás karfiolleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 38 kcal
    Fehérje: 1 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá