Tarhonyás karfiolleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Tarhonyás karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 7 dkg tarhonya
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 2 nagy szem krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 púpos tk fűszerpaprika
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 csapott kk csemege paprikakrém
  • 1 púpos ek liszt

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A karfiolt apró rózsáira szedjük, a sárgarépát vékony karikára vágjuk, a krumplit apróra kockázzuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát, a krumplit, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, és jól átkeverjük.
Felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ízesítjük a fűszerekkel.

Hagyjuk felfőni, megkóstoljuk, és ha már majdnem puhák a zöldségek, hozzáadjuk a tésztát, a karfiolt.
Amint megfőtt a tészta és a karfiol, elzárjuk, és melegen kínáljuk.

Tipp:

A vasárnapi ebéd most nem húslevessel kezdődött, hanem egy roppant könnyű karfiollevessel, amibe került egy kevés tarhonya is.
Nagyon egyszerű, hamar elkészíthető fogás.