Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek

Dátum: 2025-06-20 / Írta: Budai István / Látták: /

Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól esik egy finom, otthonos fogás a hét zárásaként. A klasszikus frankfurti leves vagy a főzés nélkül elkészíthető epres változat remek választás ebéd elé vagy egy könnyű vacsorához. A lombardiai csirkemell igazi különlegesség, ha valami ünnepibb ízvilágra vágyunk, míg a cukkinis shakshouka kecskesajttal egyszerre friss, egészséges és húsmentes. A nap megkoronázásaként jöhet a kókuszos-mogyorókrémes tekercs – villámgyorsan elfogy majd, mire észbe kapunk.

  • Leves

    Leves A: Hagyományos frankfurti leves

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • kevés zsiradék
    • 10-15 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • egy kisebb fej kelkáposzta (kb 1 kg tisztítva)
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 kiskanál őrölt kömény
    • só, bors ízlés szerint
    • kb 1 púpos ek morzsolt majoránna
    • 1 púpos ek pirospaprika
    • 3 ek finomliszt
    • 2,5-3 l víz
    • 3-4 közepes nagyságú krumpli
    • 50 dkg virsli
    • 3 dl tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Leves B: Mennyei eperleves főzés nélkül

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 40 dkg eper
    • 2 dl tej
    • 2 dl 100%-os narancslé
    • 2 dl tejföl
    • 4 kanál méz
    • kevés fahéj

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel

    Főétel A: Cukkínis shakshouka kecskesajttal

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 4-5 ek olívaolaj
    • 1 közepes cukkíni
    • 1 kápia paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 tk őrölt római kömény
    • 1/2 tk őrölt koriander
    • 1 tk füstölt paprika
    • 1/2 tk őrölt szerecsendió
    • 2 friss paradicsom
    • 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
    • 4 ojás
    • 10 dkg natúr kecskesajt

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Főétel B: Lombardiai csirkemell

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • bors
    • kb. 10 dkg finomliszt
    • 1,5 teáskanál fokhagymapor
    • olaj (a sütéshez)
    • 4 evőkanál vaj
    • 60 dkg gomba
    • 3 dl csirke alaplé
    • 1,5 dl Marsala bor
    • 20 dkg mozzarella
    • 10 dkg parmezán

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Desszert

    Desszert A: Kókuszos-mogyorókrémes tekercs

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    “Tészta”:

    • 35 dkg darált keksz
    • 5 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • kb 2-2,5 dl tej

    Kókuszos krém:

    • 20 dkg mascarpone
    • 5 dkg porcukor
    • 5 dkg kókuszreszelék

    Továbbá:

    • 2-3 ek mogyorókrém

    Tetejére:

    • 3 dkg étcsokoládé
    • 3 dkg tejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá