Leves
Leves A: Hagyományos frankfurti leves
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- kevés zsiradék
- 10-15 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- egy kisebb fej kelkáposzta (kb 1 kg tisztítva)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- kb 1 púpos ek morzsolt majoránna
- 1 púpos ek pirospaprika
- 3 ek finomliszt
- 2,5-3 l víz
- 3-4 közepes nagyságú krumpli
- 50 dkg virsli
- 3 dl tejföl
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Leves B: Mennyei eperleves főzés nélkül
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 2 dl tej
- 2 dl 100%-os narancslé
- 2 dl tejföl
- 4 kanál méz
- kevés fahéj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel
Főétel A: Cukkínis shakshouka kecskesajttal
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 4-5 ek olívaolaj
- 1 közepes cukkíni
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt paprika
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 2 friss paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
- 4 ojás
- 10 dkg natúr kecskesajt
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Főétel B: Lombardiai csirkemell
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- só
- bors
- kb. 10 dkg finomliszt
- 1,5 teáskanál fokhagymapor
- olaj (a sütéshez)
- 4 evőkanál vaj
- 60 dkg gomba
- 3 dl csirke alaplé
- 1,5 dl Marsala bor
- 20 dkg mozzarella
- 10 dkg parmezán
Recept ide kattintva folytatódik »»»
Desszert
Desszert A: Kókuszos-mogyorókrémes tekercs
Hozzávalók:
Hozzávalók:
“Tészta”:
- 35 dkg darált keksz
- 5 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 üvegcse rumaroma
- kb 2-2,5 dl tej
Kókuszos krém:
- 20 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg kókuszreszelék
Továbbá:
- 2-3 ek mogyorókrém
Tetejére:
- 3 dkg étcsokoládé
- 3 dkg tejszín