A főételek között két teljesen eltérő, mégis izgalmas választás áll rendelkezésre. Az egyik egy húsmentes fogás: brokkoli tojással és virslivel csőben sütve, amely a zöldségek és a tojás kombinációjával tápláló és egészséges ételt kínál. A brokkoli krémes állaga és a tojás gazdag íze remekül harmonizál, így ez a fogás ideális választás, ha valami egyszerűbb, mégis különleges ételre vágyunk. Aki viszont a halas ízeket kedveli, annak a rácponty remek választás lesz. Ez a fogás a ponty és a magyaros fűszerezés ízkavalkádját hozza el, egy kiadós, tartalmas ételt eredményezve, amely minden halrajongót elvarázsol.
Az étkezést egy édes finomsággal zárjuk, amely nem más, mint a túrós-barackos süti. Ez a sütemény puha tésztája és a frissítő barack és túró kombinációja révén tökéletes desszert lesz. Egyszerre lágy és gyümölcsösen édes, amely garantáltan feldobja a napot és lezárja az étkezést egy kellemes, könnyed édességgel.
1. Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk piros porpaprika
- 2 ek étolaj
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 15 dkg mirelit borsó
- 1 szál fehérrépa
- 1 ek szárított tárkony
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 citrom
- 1/2 liter húsleves alaplé
- 1/2 liter főzőtejszín
A tálaláshoz:
- sajtos, pirított kenyér
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Brokkoli tojással, virslivel csőben sütve recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 1 nagy sárgarépa
- 3 pár virsli
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 5 dkg füstölt sajt
- 3 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Rácponty szerűen recept
Hozzávalók:
- 60 dkg beirdalt, filézett ponty
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 2 evőkanál zsír
- 1 kárpia paprika
- 1 tv paprika
- 1 nagy birka szarvú paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 4 db hámozott paradicsom
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj
- 4 közepes burgonya
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Túrós-barackos süti recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 12 g sütőpor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl (kb)
A lap lekenéséhez:
- 2 evőkanál búzadara
- 1 dl sárgabarack lekvár
A töltelékhez:
A túróréteg tetejére:
- 1 dl sárgabarck lekvár