Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.11.17 csütörtök

Dátum: 2024-11-07 / Írta: Budai István / Látták: /

A csütörtöki menü könnyed, mégis ízekben gazdag fogásokkal vár, amelyek tökéletesek az őszi napokra. Az étkezést egy tápláló zöldséges tárkonyos csirkeragulevessel kezdjük, amely tele van friss zöldségekkel és ízletes csirkehússal. A tárkony különleges fűszerezése kellemesen pikáns ízt ad a levesnek, és a krémes állag igazi melengető élménnyé teszi ezt a fogást. Ez a leves laktató, ugyanakkor könnyed, így tökéletes kezdése a menünek.




  • A főételek között két teljesen eltérő, mégis izgalmas választás áll rendelkezésre. Az egyik egy húsmentes fogás: brokkoli tojással és virslivel csőben sütve, amely a zöldségek és a tojás kombinációjával tápláló és egészséges ételt kínál. A brokkoli krémes állaga és a tojás gazdag íze remekül harmonizál, így ez a fogás ideális választás, ha valami egyszerűbb, mégis különleges ételre vágyunk. Aki viszont a halas ízeket kedveli, annak a rácponty remek választás lesz. Ez a fogás a ponty és a magyaros fűszerezés ízkavalkádját hozza el, egy kiadós, tartalmas ételt eredményezve, amely minden halrajongót elvarázsol.

    Az étkezést egy édes finomsággal zárjuk, amely nem más, mint a túrós-barackos süti. Ez a sütemény puha tésztája és a frissítő barack és túró kombinációja révén tökéletes desszert lesz. Egyszerre lágy és gyümölcsösen édes, amely garantáltan feldobja a napot és lezárja az étkezést egy kellemes, könnyed édességgel.

    1. Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 tk piros porpaprika
    • 2 ek étolaj
    • 40 dkg csirkemell filé
    • 2 szál sárgarépa
    • 5 dkg szárított vargánya gomba
    • 15 dkg mirelit borsó
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 ek szárított tárkony
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 citrom
    • 1/2 liter húsleves alaplé
    • 1/2 liter főzőtejszín

    A tálaláshoz:

    • sajtos, pirított kenyér

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Brokkoli tojással, virslivel csőben sütve recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg brokkoli
    • 1 nagy sárgarépa
    • 3 pár virsli
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tejföl
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk ételízesítő
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 5 dkg füstölt sajt
    • 3 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Rácponty szerűen recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg beirdalt, filézett ponty
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 2 evőkanál zsír
    • 1 kárpia paprika
    • 1 tv paprika
    • 1 nagy birka szarvú paprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 4 db hámozott paradicsom
    • só, bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 4 evőkanál liszt
    • 4 evőkanál olaj
    • 4 közepes burgonya

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Túrós-barackos süti recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 20 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 12 g sütőpor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 evőkanál tejföl (kb)

    A lap lekenéséhez:

    • 2 evőkanál búzadara
    • 1 dl sárgabarack lekvár

    A töltelékhez:

    • 1 kg túró
    • 25 dkg dkg porcukor (ízlés szerint lehet kevesebb is)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 evőkanál búzadara
    • 15 dkg aszalt sárgabarack
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • reszelt citromhéj (opcionális)

    A túróréteg tetejére:

    • 1 dl sárgabarck lekvár

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá