Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mit főzzek ma? – 2024.11.14. csütörtök

Dátum: 2024-11-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A csütörtöki menü különleges, ízekben gazdag fogásokkal kényeztet, amelyek a hideg napokra tökéletesen illenek. Az étkezést egy borscs levessel kezdjük, amely az orosz és kelet-európai konyha egyik legismertebb étele. Ez a különleges cékla alapú leves nemcsak a színével, hanem a gazdag, fűszeres ízvilágával is magával ragad. A cékla, a káposzta és a különféle zöldségek együttesen egy laktató, melengető fogást alkotnak, amelyet tejföllel megbolondítva igazán élvezetes. A borscs leves vitaminban gazdag, tápláló, és minden falatban igazi otthonos hangulatot nyújt.




  • A főételek között két ízletes, mégis eltérő karakterű fogás közül választhatunk. Az egyik a kakukkfüves gombapaprikás házi metélttel, amely húsmentes opcióként a gomba gazdag, földes ízére és a kakukkfű aromájára épít. A házi metélt tészta remekül felszívja a paprikás szaftot, így minden falatban érezhetjük az étel intenzív, mégis könnyed ízvilágát. Ez a fogás tökéletes választás a vegetáriánus ízek kedvelőinek. Ha valami tartalmasabbra vágyunk, a zöldséges csirkés casserole remek alternatíva. Ez az egytálétel tele van friss zöldségekkel és szaftos csirkével, amit egy gazdag, krémes szósz von be, majd sütőben összeérnek az ízek. Egy igazi, otthonos, laktató étel, amely az egész család kedvence lehet.

    Desszertként egy igazán szezonális finomság, a sütőtökös-csokis keksz kerül az asztalra. Ez a keksz egyszerre puha és ropogós, a sütőtök édessége és a csokoládé gazdag íze pedig remekül kiegészíti egymást. A sütőtök és a csokoládé párosa igazi őszi kedvenc, amely bármelyik édesszájút leveszi a lábáról. Gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy csésze tea vagy kávé mellé.

    1. Borscs leves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • ízlés szerint őrölt szegfűbors
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 darabka zeller
    • 2 db cékla
    • 3 közepes burgonya
    • 1-2 levél fejes káposzta csíkozva (ha van, nekem nem volt)
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 kis csokor kapor
    • 2 ek tejföl (aki szereti)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kakukkfüves gombapaprikás házi metélttel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 teáskanál olaj (csakmert delimano-ban készült)
    • 3 vöröshagyma
    • 4 db 200 grammos csiperke gomba konzerv (mert épp ez volt itthon)
    • 2 teáskanál kakukkfű
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • 4 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 teáskanál kukorica keményítő kis vízben feloldva

    Házi metélt:

    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Zöldséges-csirkés casserole recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 egész, csont nélküli csirkemell fűszerezve és megsütve
    • 1 fej lilahagyma
    • 2 piros húsú paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • negyed fej kelkáposzta
    • 1 doboz konzerv kukorica lecsepegtetve
    • 120 ml majonéz
    • kb 15 dkg sajt
    • 6 szelet bacon
    • só, bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Sütőtökös-csokis keksz recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 100 g vaj
    • 30 g negyedannyi édesítő
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 100 g sütőtök püré
    • 40 g finomliszt
    • 115 g teljeskiőrlésű liszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
    • 1,5 teáskanál fahéj
    • 1 tábla cukormentes étcsokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá