1. Krémes zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 olaj
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1/2 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag fagyasztott zöldségkeverék (45 dkg)
- 1 l zöldségleves alaplé vagy víz és leves kocka
- főzőtejszín (kb 2 dl)
- só, bors, tárkony ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mexikói sertéstokány tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- 35-40 dkg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
- 1 ek fűszerkeverék (mexikói, grill vagy szárnyas)
- só, bors, oregánó ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- egy evőkanál liszt
- 1 cs szarvacska tészta
- 1 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Cukkínis shakshouka kecskesajttal recept
Hozzávalók:
- 4-5 ek olívaolaj
- 1 közepes cukkíni
- 1 kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk őrölt koriander
- 1 tk füstölt paprika
- 1/2 tk őrölt szerecsendió
- 2 friss paradicsom
- 1 csokor friss petrezselyem vagy korianderzöld, ha van
- 4 ojás
- 10 dkg natúr kecskesajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Mákos-meggyes aranygaluska recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- csipet só
- 4 evőkanál cukor
- 3-3,5 dl tej (liszttől függ)
- 5 dkg vaj
- 2,5 dkg élesztő
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Forgatáshoz:
- 15-20 dkg darált mák
- 10-12 dkg cukor (ízlés szerint)
- 10 dkg vaj
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Sodóhoz:
- 4 dkg finomliszt
- 5 dkg cukor
- 1 vanília rúd
- 20 g vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dl tej