Január 11. szerda, Ágota, Honoráta napja.
Leves: Palóc gulyás
Hozzávalók:
- 1/2 vagy 1 kg marha vagy sertés hús-nálam utóbbi (a mennyiség függ, hogy mennyire kiadós levesnek szánjuk, persze a mennyiséget csökkenthetjük is)
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- olaj
- pirospaprika
- 1/2 kg zöldbab
- 4 szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- egy kisebb csokor kapor
- ételízesítő
- só, bors
- kb fél doboz tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel A: Tejfölös karalábéfőzelék
Hozzávalók:
- 3 nagyobb, de zsenge karalábé
- 1 kk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 ek liszt
- 3 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Főétel B: Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagyma
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 hegyes, erős zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- majoránna
- delikát
- bors
- cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
- 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 evőkanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
Desszert: Joghurtos fánk
Hozzávalók (a bögre 2,5 dl-es):
- 2 bögre finomliszt
- 2 tojás
- 12 g sütőpor
- 300 ml joghurt
- 2-3 ek cukor
- szükség szerint étolaj (sütéshez)
A recept ide kattintva folytatódik! >>>